Γερμανική Κουζίνα

Πολλοί άνθρωποι σε άλλες χώρες πιστεύουν ότι το γερμανικό φαγητό αφορά κυρίως κόκκινο κρέας, ψητό ή με άλλο τρόπο απλά μαγειρεμένο. Αν και είναι αλήθεια ότι η γερμανική κουζίνα περιλαμβάνει πολλά πιάτα με βοδινό, χοιρινό και κυνήγι (αγριάδα, κουνέλι και ελάφι), καθώς και μια τεράστια ποικιλία από διαφορετικά λουκάνικα, υπάρχουν επίσης περισσότερα στο γερμανικό φαγητό από το κόκκινο κρέας.

Ορισμένα δημοφιλή γερμανικά πιάτα και συνταγές περιλαμβάνουν:

* Schwenker – Χοιρινές μπριζόλες, ψητές στη σχάρα με κρεμμύδια και μπαχαρικά.

* Λουκάνικο αίματος (γερμανικά: Blutwurst) – Λουκάνικο που παρασκευάζεται από κρέας, αίμα και κριθάρι (παρόμοιο με το αγγλικό «μαύρη πουτίγκα»). Στη Ρηνανία παρασκευάζεται παραδοσιακά με κρέας αλόγου. Μπορεί επίσης να προστεθεί η γλώσσα του τουρσί (αυτό είναι γνωστό ως “zungenwurst”)

* Λουκάνικο Frankfurter – Ένα καπνιστό χοιρινό λουκάνικο, παρόμοιο αλλά όχι πανομοιότυπο με το αμερικάνικο “Frankfurter”.

* Sauerkraut – Λάχανο κομμένο σε φέτες και στη συνέχεια ζυμωμένο. Μπορεί να καταναλωθεί ζεστό ή κρύο, ενώ χρησιμοποιείται επίσης ως απόλαυση και ως συστατικό σε άλλα πιάτα.

* Spatzle – Γερμανικά νουντλς από αλεύρι, αυγά και αλάτι. Τρώγεται ως συνοδευτικό και χρησιμοποιείται ως συστατικό σε άλλα πιάτα, όπως “Linsen, spätzle und saitenw¨rstle” (με φακές και λουκάνικα Φραγκφούρτης), “Kässpätzle” (τηγανητά ή ψημένα με τριμμένο τυρί και κρεμμύδια) ή “Krautspätzle” (με ξινολάχανο, κρεμμύδια και βούτυρο).

* Gaisburger marsch – Μοσχαρίσιο κρέας και στιφάδο πατάτας, που περιέχει spätzle, και ολοκληρώνεται με τηγανητά κρεμμύδια σε βούτυρο.

* Hasenpfeffer – Ένα κουνέλι στιφάδο αρωματισμένο με ξύδι ή κρασί.

* Labskaus – Μοσχαρίσιο κορν βρασμένο σε ζωμό με πατάτες, κρεμμύδια, παντζάρια και ρέγγα ή ζαμπόν και στη συνέχεια τηγανισμένο σε λαρδί. Το Labskaus σερβίρεται παραδοσιακά με rollmaps (φιλέτα ρέγγας τουρσί).

* Saumagen – Καρυκευμένο μοσχαρίσιο ή χοιρινό κρέας με καρότα και κρεμμύδια, μαγειρεμένο στο στομάχι ενός χοίρου (παρόμοιο με το σκωτσέζικο χάγκις).

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *