Γλυκοπατάτες ημέρας των ευχαριστιών για μαθητές ESL

Για πολλούς Αμερικανούς, οι γλυκοπατάτες αποτελούν παραδοσιακό μέρος του δείπνου της Ημέρας των Ευχαριστιών. Εάν προέρχεστε από άλλη χώρα, μπορεί να μην είστε εξοικειωμένοι με αυτό το λαχανικό. Εδώ είναι τι μπορεί να θέλετε να μάθετε.

Οι γλυκοπατάτες, ειδικά οι μαλακές, ονομάζονται συχνά «γιαμ», αλλά δεν είναι πραγματικά ίδιες. Τα γιαμ είναι εγγενή στην Αφρική και την Ασία. Οι γλυκοπατάτες είναι εγγενείς στη Νότια Αμερική (αλλά τώρα καλλιεργούνται σε πολλές άλλες θερμές περιοχές). Πριν από πολύ καιρό, οι Αφρικανοί σκλάβοι στην Αμερική άρχισαν να αποκαλούν τις γλυκοπατάτες «γιαμ». Σήμερα, οι περισσότεροι άνθρωποι στις ΗΠΑ και στον Καναδά κάνουν το ίδιο. Αλλά τα πραγματικά γιαμ είναι πολύ σπάνια στην Αμερική. Συνήθως μπορείτε να τα βρείτε μόνο σε καταστήματα που πωλούν εισαγόμενα τρόφιμα.

Οι γλυκοπατάτες μπορούν να μαγειρευτούν με τον ίδιο τρόπο όπως οι λευκές πατάτες. Σε αντίθεση με τις λευκές πατάτες, μπορούν να χρησιμοποιηθούν για γέμιση πίτας. Αυτό είναι δημοφιλές στις νότιες Πολιτείες.

Για την Ημέρα των Ευχαριστιών, οι γλυκοπατάτες συνήθως παρασκευάζονται ειδικά. Ένας τρόπος για να γίνει αυτό είναι να:

  • Ψήστε τα
  • Κόψτε τα στη μέση
  • Βγάλτε τα περισσότερα από τα εσωτερικά
  • Ανακατεύουμε τα εσωτερικά με το βούτυρο, τα μπαχαρικά και ίσως τη ζάχαρη
  • Βάλτε τα εσωτερικά πίσω στις φλούδες
  • Βάζουμε από πάνω βούτυρο και τριμμένη φρυγανιά
  • Τα ξαναψήνουμε μέχρι να ροδίσουν η φρυγανιά

Μερικές συνταγές σας λένε να βάλετε marshmallows πάνω από τις γλυκοπατάτες. Οι Αμερικανοί έχουν έντονα συναισθήματα για αυτό. Για παράδειγμα, Η χαρά της μαγειρικής, ένα διάσημο βιβλίο μαγειρικής από την Irma Rombauer και την Marion Becker, λέει, «Αυτά είναι θέμα γούστου ή -κατά την έντονα προκατειλημμένη μας άποψη- έλλειψη». Diane Morgan, συγγραφέας του Το τραπέζι των Ευχαριστιώνλέει, «Δεν μπορώ να βάλω τον εαυτό μου να γράψω μια τέτοια συνταγή γιατί δεν μου αρέσει η κολλώδης-γλυκιά επικάλυψη».

Για άλλους ανθρώπους, ωστόσο, δεν θα ήταν σαν την Ημέρα των Ευχαριστιών χωρίς marshmallows στις γλυκοπατάτες. Το σημαντικό είναι να τα μαγειρέψετε όπως σας αρέσει περισσότερο σε εσάς και την οικογένειά σας. Μερικές ακόμα γλυκές επικαλύψεις που μπορείτε να δοκιμάσετε είναι η καστανή ζάχαρη, το σιρόπι και τα φρούτα.

Αν πιστεύετε ότι οι Αμερικανοί αισθάνονται πολύ έντονα για τις γλυκοπατάτες, περιμένετε μέχρι τα Χριστούγεννα, όταν αρχίσουν να μιλούν για το κέικ φρούτων.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *