Διαβήτης τύπου 2 και πουρές πατάτας – Πώς να φτιάξετε ένα αγαπημένο φαγητό πιο φιλικό για τον διαβήτη!

Δεν υπάρχει μεμονωμένη τροφή που να προκαλεί περισσότερες πτώσεις στον έλεγχο του διαβήτη από τον πουρέ πατάτας. Πατάτες. Μια υψηλή γλυκαιμική μορφή υδατανθράκων λέγεται ότι αυξάνει την αντίσταση στην ινσουλίνη και τον κίνδυνο διαβήτη τύπου 2. Ένα αγαπημένο συνοδευτικό της αμερικανικής γιορτής για την Ημέρα των Ευχαριστιών, τα μπαχαρικά κάθε μόδας αυξάνουν τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα, αλλά υπάρχουν τρία πράγματα που μπορείτε να κάνετε για να ελαχιστοποιήσετε ή ακόμα και να εξαλείψετε τη ζημιά.

1. Απλώς πείτε όχι στο instant: Όταν οι διατροφικοί ερευνητές μέτρησαν τον γλυκαιμικό δείκτη του στιγμιαίου πουρέ πατάτας, διαπίστωσαν ότι οι στιγμιαίοι πουρές έκαναν τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα να ανεβαίνουν πιο γρήγορα ακόμη και από την κατανάλωση δισκίων γλυκόζης. Αυτό φαίνεται λίγο απίθανο, μέχρι να σκεφτείτε τι είναι πραγματικά στις στιγμιαίες πατάτες.

Υπάρχουν όλα τα είδη πρόσθετων, αρωματικών ουσιών και σταθεροποιητών που έχουν σχεδιαστεί για να εμποδίζουν τις νιφάδες να κολλάνε μεταξύ τους στο κουτί. Όταν αυτά τα χημικά πρόσθετα εισχωρήσουν στο σύστημά σας, έχετε μια άμεση αντίδραση.

Χωρίς να μπούμε στη χημεία, αυτό μπορεί να είναι μια «γρήγορη» αλλεργική αντίδραση ή μια πιο αργή αντίδραση ευαισθησίας του ανοσοποιητικού, αλλά και τα δύο προκαλούν τα επινεφρίδια σας να απελευθερώνουν κορτιζόλη, η οποία με τη σειρά της αυξάνει τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα. Το απλό ξεφλούδισμα των πατατών, το βράσιμο και το πολτοποιώντας τες, διευκολύνει τη διαχείριση των επιπτώσεών τους στον έλεγχο της γλυκόζης. Το Instant έχει γλυκαιμικό δείκτη περίπου 110. Τα βραστά κόκκινα ρουσάτα έχουν γλυκαιμικό δείκτη περίπου 78.

2. Μην τα τρώτε ζεστά: Ένας άλλος παράγοντας που παραβλέπεται στην επιλογή τροφών για τη διατήρηση των επιπέδων σακχάρου στο αίμα όσο το δυνατόν πιο κοντά στο φυσιολογικό είναι η θερμότητα. Τα ζεστά φαγητά… αν και τα ζεστά φαγητά δεν είναι ζεματιστά… αφομοιώνονται πιο γρήγορα από τα ζεστά ή τα τρόφιμα σε θερμοκρασία δωματίου. Εάν αφήσετε απλώς το φαγητό σας να κρυώσει πριν το φάτε, το σώμα σας θα το αφομοιώσει πιο αργά και το πάγκρεας σας θα έχει περισσότερο χρόνο για να απελευθερώσει την ινσουλίνη που απαιτείται για τη μεταφορά των χωνεμένων σακχάρων εκεί που πρέπει να πάνε. Μπορείτε ακόμα να κάνετε τα σάκχαρα του αίματός σας να ανεβαίνουν ανεξέλεγκτα τρώγοντας πολύ κρύο φαγητό με υδατάνθρακες, αλλά αν είναι ίσα όλα τα άλλα, το ζεστό φαγητό ή το κρύο φαγητό είναι καλύτερο για τους διαβητικούς από το να τρώτε ζεστό φαγητό.

3. Δοκιμάστε κουνουπίδι: Αν κόψετε τα πράσινα φύλλα πριν τα βράσετε, το βρασμένο κουνουπίδι έχει το ίδιο χρώμα με το βρασμένο σπάτουλα. Αν βάλετε ένα καρύδι χωρίς κέλυφος στο νερό με το κουνουπίδι ενώ βράζει, το καρύδι απορροφά τη γεύση «λάχανο» και το αποτέλεσμα έχει γεύση πατάτας. Αν στραγγίξετε καλά το κουνουπίδι σε ένα σουρωτήρι πριν το πολτοποιήσετε, βγάζοντας και την τελευταία σταγόνα μαγειρικού υγρού, τότε έχετε την ίδια συνοχή με τα πολτοποιημένα σπάτουλα. Αλλά θα έχετε 80 τοις εκατό λιγότερους υδατάνθρακες.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *