Επτά τρόποι για να είστε φειδωλός μάγειρας

Με την αυξανόμενη πιθανότητα οι τιμές των τροφίμων να εκτοξευθούν στα ύψη το νέο έτος, είναι πιο σημαντικό από ποτέ να μάθετε πώς να είστε φειδωλός μάγειρας. Με μερικές απλές προσαρμογές στις τρέχουσες συνήθειές σας, μπορείτε να εξοικονομήσετε πολλά στον λογαριασμό των τροφίμων σας.

Πρώτα, προγραμματίστε εκ των προτέρων. Αναπτύξτε ένα πρόγραμμα διατροφής και ακολουθήστε το. Ελέγξτε τα φυλλάδια του τοπικού σας καταστήματος για να δείτε ποια είδη διατροφής πωλούνται. Προσπαθήστε να προσθέσετε γεύματα στην εβδομάδα σας με βάση το τι είναι σε προσφορά. Ρίξτε μια ματιά στα βιβλία μαγειρικής σας και επιλέξτε συνταγές που χρησιμοποιούν λαχανικά της εποχής. Οι φθινοπωρινές καλλιέργειες περιλαμβάνουν όλα τα πιο πλούσια λαχανικά όπως τα καρότα, το μπρόκολο, το κουνουπίδι, τα γογγύλια και οι πατάτες. Τα μαγειρευτά είναι υπέροχες φθινοπωρινές και χειμερινές συνταγές επειδή χρησιμοποιούν αυτές τις φθινοπωρινές καλλιέργειες και φθηνότερα κομμάτια κρέατος, όπως το μοσχαρίσιο στιφάδο. Κάντε μερικές νύχτες χωρίς κρέας. Τα φασόλια και το ρύζι ή το χορτοφαγικό τσίλι είναι μόνο δύο παραδείγματα κλασικών γευμάτων χωρίς κρέας, αλλά αναζητήστε περισσότερα στα βιβλία αποδείξεών σας. Χρησιμοποιήστε μια αργή κουζίνα για φθηνότερα κομμάτια κρέατος. Υπάρχουν πολλές συνταγές για φθηνότερα κομμάτια κρέατος, αλλά συνήθως περιλαμβάνουν μεγαλύτερους χρόνους μαγειρέματος για να μαλακώσει το κρέας, επομένως προγραμματίστε επιπλέον χρόνους ψησίματος όταν χρησιμοποιείτε αργή κουζίνα.

Δεύτερον, κάντε μια λίστα με όλα τα είδη που θα χρειαστείτε στο παντοπωλείο. Ομαδοποιήστε τη λίστα έτσι ώστε όλα τα ίδια αντικείμενα από το ίδιο τμήμα του καταστήματος να είναι μαζί για να κάνετε το ταξίδι για τα ψώνια σας να πάει πιο ομαλά. Αγοράστε μόνο τα στοιχεία της λίστας.

Ένας τρίτος τρόπος για να είσαι φειδωλός μάγειρας είναι να χρησιμοποιείς όλα τα υπολείμματα. Είτε παγώστε τα για μελλοντική χρήση ή χρησιμοποιήστε δημιουργικά τα υπολείμματά σας. Το στιφάδο που περίσσεψε θα έκανε μια ωραία κατσαρόπιτα. Οι πατάτες που περισσεύουν μπορούν να προστεθούν στην πίτα Shepard ή στο χάμπουργκερ ως γέμιση. Απλώς γίνετε δημιουργικοί με αυτό που έχετε μπροστά σας.

Το να καλλιεργείτε τα δικά σας βότανα είναι ένας τέταρτος τρόπος για να είστε φειδωλός μάγειρας. Εάν χρησιμοποιείτε λιγότερο γευστικά κομμάτια κρέατος, τα βότανα και τα μπαχαρικά μπορούν να συμβάλουν πολύ στην ενίσχυση της γεύσης, επομένως θα πρέπει να τα χρησιμοποιήσετε σωστά. Δεδομένου ότι τα βότανα μπορεί να είναι ένα πολύ ακριβό προϊόν για να αγοράσετε από το παντοπωλείο, θα πρέπει να σκεφτείτε να καλλιεργήσετε το δικό σας. Τα περισσότερα μπορούν εύκολα να καλλιεργηθούν σε έναν καλοκαιρινό κήπο και στη συνέχεια να αποξηρανθούν για μελλοντική χρήση ή να καλλιεργηθούν σε περβάζια παραθύρων κουζίνας.

Η συμβουλή νούμερο πέντε αφορά την εύρεση τρόπων για τη διάσωση αντικειμένων όταν νομίζετε ότι δεν μπορούν να χρησιμοποιηθούν. Δύο κοινά προβλήματα προκύπτουν από τη ζάχαρη και το αλάτι. Μην πετάτε την καστανή ζάχαρη όταν γίνει σκληρή. Απλώς βάλτε μια παλιά κόρα ψωμιού σε μια σφραγισμένη σακούλα μαζί με την καστανή ζάχαρη και θα παρατηρήσετε ότι υγραίνεται ξανά σε περίπου μια μέρα περίπου. Η ζάχαρη γίνεται όλο και πιο ακριβή, οπότε αυτό το απλό πράγμα μπορεί πραγματικά να σας εξοικονομήσει χρήματα. Το αλάτι μπορεί να φαίνεται ότι καταστρέφεται όταν μαζεύεται. Για να αποτρέψετε τη συσσώρευση του αλατιού σας σε χώρους με υψηλή υγρασία, προσθέστε μερικούς κόκκους ρυζιού. Αυτό θα απορροφήσει την επιπλέον υγρασία και θα σας γλιτώσει από το να χρειαστεί να αγοράσετε περισσότερο αλάτι.

Το έκτο στη λίστα των τρόπων μας για να γίνετε πιο λιτός μάγειρας είναι να σχεδιάσετε για λόγους ευκολίας. Εάν γνωρίζετε ότι μια συγκεκριμένη νύχτα κατά τη διάρκεια της εβδομάδας θα είναι ταραχώδης, προγραμματίστε ένα εύκολο γεύμα για εκείνη τη νύχτα. Όταν είστε ιδιαίτερα κουρασμένοι, θα χρειαστείτε ένα γεύμα που είναι εύκολο να μαγειρευτεί ή ένα που έχει καταψυχθεί και πρέπει απλώς να ψηθεί στο φούρνο μικροκυμάτων. Ο προσχεδιασμός για εκείνες τις δύσκολες νύχτες θα σας γλιτώσει από το να μεταβείτε στο πλησιέστερο μέρος για γρήγορο φαγητό μόνο και μόνο επειδή είστε πεινασμένοι και πολύ κουρασμένοι για να μαγειρέψετε. Αυτά τα επιπλέον γεύματα έξω μπορούν πραγματικά να προστεθούν.

Έβδομο, καλλιεργήστε τα δικά σας λαχανικά. Τώρα είναι μια καλή στιγμή για να ξεκινήσετε να σχεδιάζετε έναν λαχανόκηπο. Εάν έχετε προβλήματα υγείας που δυσκολεύουν έναν παραδοσιακό κήπο, τότε δοκιμάστε την κηπουρική με κοντέινερ. Σχεδόν οποιοδήποτε λαχανικό μπορεί να καλλιεργηθεί στο σωστό δοχείο. Τα δοχεία μπορούν να ανυψωθούν σε υψηλότερο επίπεδο για όσους δεν μπορούν πλέον να σκύψουν ή να γονατίσουν και είναι πολύ πιο εύκολο να διατηρηθούν ξεχορταρισμένα από τους παραδοσιακούς κήπους.

Λοιπόν, να το έχετε – επτά εύκολες συμβουλές για να γίνετε πιο φειδωλός μάγειρας. Ας ελπίσουμε ότι οι τιμές των τροφίμων δεν θα ανέβουν, αλλά αν αυξηθούν, τώρα ξέρετε επτά τρόπους για να είστε φειδωλός μάγειρας

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *