Θεραπεία ρευματοειδούς αρθρίτιδας – Μη γαλακτοκομικές πηγές συμπληρωμάτων προβιοτικών

Η ρευματοειδής αρθρίτιδα δεν είναι αναπόφευκτη, ανεξάρτητα από τα στοιχεία του οικογενειακού ιστορικού ή της γενετικής σας. Μερικοί άνθρωποι έχουν γενετική που τους καθιστά πιο ευαίσθητους, αλλά κάτι πρέπει ακόμα να πυροδοτήσει τη διαδικασία της νόσου. Ομοίως, είναι συνήθως δυνατό, ακόμη και μετά την πυροδότηση της ρευματοειδούς αρθρίτιδας, να την «ξεπυροδοτήσουμε» αντιστρέφοντας τις υποκείμενες αιτίες της.

Μια υποκείμενη αιτία της ρευματοειδούς αρθρίτιδας είναι η διαταραχή των υγιών βακτηρίων του εντέρου. Αυτό μπορεί να συμβεί λόγω οποιουδήποτε στρεσογόνου παράγοντα: λήψη αντιβιοτικών, απώλεια εργασίας, απώλεια ενός αγαπημένου προσώπου, σοβαρά άρρωστο ή τραυματισμό ενός αγαπημένου σας προσώπου, διαζύγιο, αποκλεισμός του σπιτιού σας, χειρουργική επέμβαση, εξέταση τροφίμου, ταξίδι σε τρίτο χώρα του κόσμου, παθαίνει κάποια άλλη ασθένεια, δουλεύει πολλές ώρες χωρίς αρκετή ανάπαυση και πολλά άλλα. Ακόμη και χαρούμενα γεγονότα όπως η γέννηση ή ένα παιδί, μια προαγωγή εργασίας ή η μετακόμιση σε νέο σπίτι μπορεί να προκαλέσουν άγχος που μπορεί να προκαλέσει ρευματοειδή αρθρίτιδα.

Αυτό συμβαίνει επειδή για τους περισσότερους ανθρώπους το άγχος έχει ισχυρό αντίκτυπο στο έντερο. Μόλις η χλωρίδα του εντέρου βγει εκτός ισορροπίας, μπορεί να παραμείνει έτσι για χρόνια και χρόνια, έως ότου κάτι τη βοηθήσει να εξισορροπηθεί ξανά.

Αυτή η εξισορρόπηση της χλωρίδας του εντέρου είναι ένας τρόπος για να βοηθήσετε να “ξεκινήσετε” τη ρευματοειδή αρθρίτιδα.

Ένας τρόπος για να γίνει αυτό είναι η επανεισαγωγή υγιών βακτηρίων καθημερινά μέσω της διατροφής σας.

Οι περισσότεροι άνθρωποι γνωρίζουν για τα οφέλη της κατανάλωσης ζωντανού γιαουρτιού καλλιέργειας λόγω των υγιών βακτηρίων που περιέχει. Οι περισσότεροι άνθρωποι δεν συνειδητοποιούν τον σχεδόν άπειρο αριθμό άλλων πηγών προβιοτικών. Πολλά μπορούν να γίνουν στη δική σας κουζίνα χωρίς ιδιαίτερη προσπάθεια και να ενσωματωθούν εύκολα στην καθημερινή σας διατροφή.

Εάν μπορείτε να φάτε γαλακτοκομικά, είναι εύκολο να λάβετε προβιοτικά μέσω του γιαουρτιού, του κεφίρ και των πολλών εμπορικών συμπληρωμάτων προβιοτικών που καλλιεργούνται σε γαλακτοκομική βάση.

Εάν δεν μπορείτε να φάτε γαλακτοκομικά, μπορεί να μην συνειδητοποιήσετε πόσο εύκολο είναι να λαμβάνετε αρκετά προβιοτικά.

Ακολουθεί μερική λίστα με τα πολλά μη γαλακτοκομικά τρόφιμα που περιέχουν προβιοτικά που μπορείτε να φάτε και να πιείτε:

 1. Διατίθεται στο εμπόριο καλλιεργημένο γάλα καρύδας
 2. Σπιτικό καλλιεργημένο γάλα καρύδας, γάλα σόγιας, γάλα ρυζιού ή χυμός φρούτων που παρασκευάζεται με κόκκους κεφίρ
 3. Μη παστεριωμένο ξινολάχανο
 4. Μη παστεριωμένο τυρί kim
 5. Ξινό τουρσί
 6. Άλλες ζυμώσεις λαχανικών, όπως ξινά παντζάρια, ξινά γογγύλια, ραπανάκια που έχουν υποστεί ζύμωση κ.λπ.
 7. «Τυρί πατάτας» – μαγειρεμένη πατάτα ζυμωμένη με άλμη από ζωντανή καλλιέργεια ξινολάχανου
 8. Η άλμη από ζυμώσεις που χρησιμοποιείται ως τονωτικό του πεπτικού και απόθεμα σούπας
 9. Τσάτνεϊ που έχει υποστεί ζύμωση
 10. Μίσο
 11. Miso Pickles
 12. Tempeh-σόγια
 13. Ζυμώσεις που παρασκευάζονται από άλλα φασόλια όπως φασόλια pinto, φασόλια, φασόλια, κ.λπ.
 14. Rejuvenac από φυτρωμένους κόκκους
 15. Kombucha-ένα τσάι που έχει υποστεί ζύμωση με μια ειδική καλλιέργεια κομπούχα
 16. Χυλός ζυμώνεται όλη τη νύχτα πριν το μαγείρεμα για να αυξηθεί η πεπτικότητα

Αυτές οι τροφές που περιέχουν προβιοτικά ξεκινούν είτε με μια ήδη καθιερωμένη κουλτούρα που μπορείτε να αγοράσετε είτε κάποιος μπορεί να σας χαρίσει (γιαούρτι, κεφίρ, miso, tempeh και άλλα ζυμώματα φασολιών και κομπούτσα) είτε να συλλάβει άγρια ​​βακτήρια από τον αέρα (ξινολάχανο, τυρί κιμ, ξινό τουρσιά, άλλες ζυμώσεις λαχανικών, άλμη, rejuvenac και χυλός.)

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *