Ινδικές συνταγές για πρωινό

Το πρωινό λέγεται ότι είναι το πιο σημαντικό γεύμα της ημέρας. Και σε χώρες όπως η Ινδία, το πρωινό είναι μια άλλη ευκαιρία να επιδείξουν την πολύχρωμη και γευστική κουζίνα τους. Στην Ινδία, υπάρχουν διάφορα πρωινά γεύματα που ευνοούνται από τους ανθρώπους και είναι ταυτόχρονα υγιεινά και απολαυστικά. Σε ορισμένες περιοχές της Ινδίας, αυτά τα πιάτα σερβίρονται σε άλλα γεύματα εκτός από το πρωινό. Εάν θέλετε αποκλίσεις από τα συνηθισμένα πρωινά φαγητά σας, δοκιμάστε μερικές από τις ινδικές τροφές πρωινού που αναφέρονται παρακάτω.

Chapati – Είναι άζυμο επίπεδο ψωμί από σκληρό σιτάρι. Η ζύμη ισιώνεται σε μεγάλο κύκλο και μαγειρεύεται στεγνά σε τάβα ή ζεστό τηγάνι. Το Chapati σερβίρεται συχνά με σούπες, φακές, τσάτνεϊ και κάρυ.

Idli – Αυτό το ινδικό πρωινό παρασκευάζεται από ρύζι και μαύρες φακές ψημένες μαζί για να σχηματίσουν ένα αλμυρό κέικ. Τα λευκά φουσκωμένα κέικ σερβίρονται με τσάτνεϊ και άλλα μπαχαρικά.

Sambhar – Ως πιάτο πρωινού, το sambhar είναι μια σούπα ή στιφάδο που είναι πλούσιο σε λαχανικά και μπαχαρικά. Η βάση του ζωμού είναι ο αρακάς περιστέρι, ή το tovar dal, και άλλα συστατικά που προστίθενται είναι πατάτες, κολοκύθα, ντομάτες, μπάμιες, καρότα, καθώς και μπαχαρικά όπως τριγωνόφυλλο, κόλιανδρος, κουρκουμάς, σπόροι μουστάρδας και άλλα.

Γεμιστά Parathas – Αυτό το ινδικό πρωινό δεν είναι μόνο θρεπτικό αλλά και νόστιμο, σύμφωνα με πολλές πηγές. Συνήθως, η γέμιση αποτελείται από πατάτες, καρότα, moong, paneer και μερικές φορές τυρί και ραπανάκι.

Το Upma – Upma είναι ένα ινδικό πρωινό που θα μπορούσε να παρασκευαστεί διαφορετικά ανάλογα με το άτομο που το παρασκευάζει. Θα μπορούσε να γίνει από σιμιγδάλι ή ράβα. Προστίθενται μπιζέλια, κρεμμύδια, λάχανο, καρότα, μελιτζάνες, πατάτες, κύμινο και άλλα ινδικά μπαχαρικά. Το μείγμα μαγειρεύεται σε ένα τηγάνι και ανακατεύεται ως τηγανητό κουρκούτι.

Tosai ή Dosa – Αυτή είναι η ινδική εκδοχή μιας κρέπας πρωινού, αλλά μπορεί επίσης να σερβιριστεί κατά τη διάρκεια άλλων γευμάτων της ημέρας. Το κουρκούτι είναι φτιαγμένο από ρύζι και φακές αλεσμένα μαζί και ανακατεμένα με νερό. Μόλις ψηθεί η κρέπα σε ζεστό τηγάνι, μπορεί να σερβιριστεί με πίκλες, κάρυ, κοτόπουλο, τσάτνεϊ και άλλα μπαχαρικά ή λαχανικά.

Puttu – Μια άλλη βασική και δημοφιλής ινδική λιχουδιά πρωινού, που αποτελείται από πάστα ρυζιού. Το ρύζι ζυμώνεται και υγραίνεται με ακριβώς τη σωστή ποσότητα νερού για να επιτευχθεί η ιδανική συνοχή. Η ζύμη πλάθεται σε ρολά και μαγειρεύεται στον ατμό σε ειδικό δοχείο γνωστό ως Puttu Kutti. Το Puttu μπορεί να σερβιριστεί με κάρυ, φακές, ρεβίθια, αλλά και τσάτνεϊ.

Τα ινδικά πρωινά δεν είναι δύσκολο να γίνουν. Είναι απλά, αλλά υγιεινά και νόστιμα. Τα ινδικά πρωινά θεωρούνται σπεσιαλιτέ στα περισσότερα μέρη του κόσμου, ιδιαίτερα λόγω της ευελιξίας τους. Επομένως, μην παραλείπετε το πρωινό σας και δοκιμάστε κάτι νέο για αλλαγή. Όχι μόνο θα λάβετε την απαραίτητη ενέργεια για να διατηρήσετε τη μέρα σας, αλλά θα απολαύσετε επίσης αλμυρά γεύματα που είναι σαφώς ινδικά.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *