Μπορούν οι πατάτες να είναι μέρος μιας δίαιτας Six Pack Abs;

Οι άνθρωποι συχνά αναρωτιούνται αν μπορούν να φάνε μια πατάτα στη δίαιτα των έξι πακέτων κοιλιακών και να εξακολουθήσουν να έχουν ένα six pack ως αποτέλεσμα. Η πατάτα είναι αγαπημένη πολλών, αλλά συνήθως θεωρείται ως μια από τις χειρότερες τροφές για την υγεία. Συνήθως πιστεύεται ότι τα τρόφιμα πρέπει να έχουν κακή γεύση για να είναι υγιεινά. Η αλήθεια είναι ωστόσο ότι πολλά υγιεινά τρόφιμα έχουν εκπληκτική γεύση και ορισμένα τρόφιμα όπως η πατάτα μπορεί να είναι δυνητικά υγιεινά ανάλογα με τις μεθόδους παρασκευής.

Το να μάθετε να τρώτε τα τρόφιμα που αγαπάτε με υγιεινό τρόπο, είναι πραγματικά ο καλύτερος τρόπος για να αποκτήσετε ένα six pack. Αν προσπαθήσετε να αφαιρέσετε με το ζόρι φαγητό που πιστεύετε ότι είναι αηδιαστικό, μόνο και μόνο επειδή πιστεύετε ότι είναι υγιεινό, δεν είναι καλή μέθοδος για να βελτιώσετε τη διατροφή σας. Αυτό δεν θα κάνει πραγματικά κανένα καλό σε εσάς ή στο σώμα σας, επειδή δεν θα τηρήσετε τη δίαιτα και θα επιστρέψετε στην κακή διατροφή, γεγονός που θα ακυρώσει τη μικρή πρόοδο που σημειώθηκε κατά τη διάρκεια της δίαιτας μικρής διάρκειας. Άτομα που δεν ασκούνται τακτικά προσπαθούν συχνά να «ξεπεράσουν το κέικ» ή άλλοι ακούνε ότι ένα προϊόν όπως το λάχανο είναι μια σούπερ τροφή και το τρώνε μια φορά. Αν και αυτό δεν σας βλάπτει, είναι ουσιαστικά χάσιμο χρόνου και στην πραγματικότητα δεν κάνει καλό στον οργανισμό σας. Το σώμα σας σχηματίζεται ως αποτέλεσμα του τρόπου ζωής που ζείτε, όχι με μία προσπάθεια. Το να επιδοθείς σε ό,τι φαγητό θέλεις, το να πιστεύεις ότι μπορείς να το ξεπεράσεις είναι απλώς ανόητη σπασμένη λογική και ευσεβείς πόθοι. Δεν μπορείτε να εκπαιδεύσετε μια κακή διατροφή, οπότε ο καλύτερος τρόπος για να αποκτήσετε ένα six pack είναι να κατακτήσετε τη δίαιτα των έξι πακέτων κοιλιακών και τον τρόπο ζωής που οδηγεί σε έξι pack κοιλιακούς.

Επιστρέφοντας στο θέμα της πατάτας, είναι σημαντικό να συνειδητοποιήσουμε ότι αυτό το φυτό είναι στην πραγματικότητα ένα λαχανικό που περιέχει πολλά υγιεινά θρεπτικά συστατικά. Πολλοί άνθρωποι δεν συνειδητοποιούν το γεγονός που αναφέρθηκε προηγουμένως, και η σύγχυση προκύπτει ως αποτέλεσμα των κοινών μεθόδων παρασκευής της πατάτας. Η ίδια η πατάτα δεν περιέχει τόσες πολλές θερμίδες, ωστόσο είναι ικανοποιητική τόσο για τη γεύση όσο και για την όρεξή σας. Είναι αλήθεια ότι τα τηγανητά τηγανητά και τους χιμπατζήδες πατάτας που καταναλώνονται συνήθως δεν πρέπει να καταναλώνονται συχνά για τη βέλτιστη υγεία και την πρόληψη της αύξησης του σωματικού βάρους, αλλά είναι η μέθοδος παρασκευής που προκαλεί τις ανησυχίες για την υγεία και όχι η πατάτα που προκαλεί το πρόβλημα. Για να στηρίξω τον ισχυρισμό μου, σκεφτείτε για παράδειγμα ένα καραμελένιο μήλο. Αυτό το σνακ δεν είναι ακριβώς χαμηλών θερμίδων ή τέλειο για απώλεια βάρους και βέλτιστη υγεία, αλλά είναι η καραμέλα και όχι το μήλο που προκαλεί τις ανησυχίες για την υγεία. Κανείς δεν κατηγορεί πραγματικά το μήλο σε αυτό το σενάριο, οπότε γιατί να κατηγορήσουμε την πατάτα για τα πατατάκια και τις πατάτες; Η παρασκευή, ο εξευγενισμός και η χρήση ανθυγιεινών ελαίων είναι η αιτία που η θρεπτική πατάτα χάνει την αξία της. Επιπλέον, μια ψητή πατάτα συνοδεύεται συχνά με βούτυρο, κρέμα γάλακτος και κομμάτια μπέικον, που ομαδοποιούνται με την υγιεινή αξία της πατάτας. Για να αξιολογήσετε δίκαια την πατάτα, πρέπει να εξετάσετε τις ιδιότητες της πατάτας από μόνη της για να αξιολογήσετε τις επιπτώσεις που έχει στην υγεία και το σώμα σας.

Είναι σημαντικό ωστόσο να αναφέρουμε ότι αν και οι πατάτες είναι λαχανικό, είναι αμυλούχο λαχανικό και βρίσκονται στο υψηλότερο άκρο του γλυκαιμικού δείκτη. Μερικοί άνθρωποι είναι εναντίον τους για αυτούς τους λόγους. Ο γλυκαιμικός δείκτης μετρά πόσο γρήγορα οι υδατάνθρακες εισέρχονται στην κυκλοφορία του αίματος. Τα επεξεργασμένα τρόφιμα, μαζί με τους απλούς υδατάνθρακες, τείνουν να έχουν τιμές στο γλυκαιμικό δείκτη και σχετίζονται με αύξηση βάρους, αντίσταση στην ινσουλίνη και διαβήτη. Αυτά είναι τα κύρια επιχειρήματα που βασίζονται στα γεγονότα κατά της πατάτας για μια δίαιτα με κοιλιακούς έξι πακέτων.

Παρόλο που υπάρχουν ορισμένοι ισχυρισμοί κατά της πατάτας, οι υποστηρικτές της πατάτας έχουν ισχυρά επιχειρήματα να υπερασπιστούν τους ισχυρισμούς που διατυπώνονται εναντίον της. Η πλειονότητα των θρεπτικών συστατικών της πατάτας βρίσκεται στο δέρμα και μισή ίντσα μέσα στην πατάτα. Μερικά από τα θρεπτικά συστατικά που περιέχονται είναι κάλιο, σύνθετοι υδατάνθρακες μαγνησίου, φυτικές ίνες, πρωτεΐνες, ασβέστιο, νιασίνη, ψευδάργυρος, καροτενοειδή, φώσφορος και βιταμίνη C και το σύμπλεγμα βιταμινών Β. Το υπόλοιπο μέρος της πατάτας περιέχει περίπου 90 τοις εκατό απλούς υδατάνθρακες. Για το λόγο αυτό, το ξεφλούδισμα της πατάτας και η απόρριψη της φλούδας δεν συνιστάται, και οι συνταγές για υγιεινό δέρμα από πατάτα είναι μια καλή επιλογή για μια δίαιτα έξι πακέτων κοιλιακών. Όσον αφορά τον γλυκαιμικό δείκτη, είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι για το συγκεκριμένο λαχανικό, η τιμή μπορεί να είναι μεταβλητή. Η τιμή που συνήθως αναφέρεται στα διαγράμματα γλυκαιμικού δείκτη είναι συχνά πολύ υψηλότερη από ό,τι χρειάζεται για μια πατάτα. Μια κοινή ψημένη πατάτα ρουσέτ έχει τιμή δείκτη 76. Ωστόσο, μια βραστή κόκκινη πατάτα που έχει αποθηκευτεί σε κρύο περιβάλλον, έχει αξία μόνο 55. Αυτή είναι η ίδια τιμή με το καστανό ρύζι, το οποίο συχνά θεωρείται υγιεινή πηγή υδατανθράκων. Υπάρχουν πολλοί διαφορετικοί τύποι πατάτας (ακόμη και μωβ πατάτα) και όλα διαφέρουν ως προς την πραγματική τιμή του γλυκαιμικού δείκτη. Ο τρόπος μαγειρέματος και το περιβάλλον στο οποίο αποθηκεύονται παίζει επίσης ρόλο στον γλυκαιμικό δείκτη της πατάτας. Αυτοί οι λόγοι που αναφέρθηκαν υπερασπίζονται τους ισχυρισμούς που διατυπώνονται κατά της πατάτας για την υψηλή τιμή γλυκαιμικού της δείκτη. Όπως φαίνεται στο σενάριο russet vs red potato, η πραγματική γλυκαιμική αξία της πατάτας μπορεί να είναι αρκετά μεταβλητή.

Η γλυκοπατάτα είναι μια εναλλακτική της κοινής πατάτας που συχνά συνιστάται από άτομα που είναι ακόμη και κατά της πατάτας για την υγεία. Στην πραγματικότητα, η γλυκοπατάτα δεν είναι τεχνικά μια πατάτα, αλλά είναι ένα εκλεκτό λαχανικό για τη διατροφή σας αν σας αρέσει η γεύση. Δεδομένου ότι δεν είναι τεχνικά πατάτα, διαφέρει στη διατροφική σύσταση, αλλά δεν είναι απαραίτητα καλύτερη. Οι γλυκοπατάτες έχουν εξαιρετικά υψηλή περιεκτικότητα σε βιταμίνη Α για παράδειγμα. Η χαμηλότερη τιμή του γλυκαιμικού δείκτη της γλυκοπατάτας σε σύγκριση με τη λευκή πατάτα, μπορεί να αποδοθεί στις μορφές με τις οποίες καταναλώνεται. Οι λευκές πατάτες τρώγονται συνήθως σε ανθυγιεινές μορφές, όπου οι συνταγές ως γλυκοπατάτες συνήθως γράφονται ειδικά για άτομα που έχουν επίγνωση της υγείας τους. Εάν καταναλώνονται σωστά, και οι δύο κάνουν εξαιρετικές επιλογές ως υγιεινές πηγές υδατανθράκων.

Αν και οι πατάτες είναι πλούσιες σε υδατάνθρακες, προτιμούν να αποθηκεύονται ως γλυκογόνο στους μυς σας παρά ως λίπος. Αυτή η ιδιότητα παρατηρείται επίσης τόσο στο ρύζι όσο και στη βρώμη. Αυτή η ιδιότητα σε συνδυασμό με τη γρήγορη πέψη που σχετίζεται με τον γλυκαιμικό δείκτη, καθιστούν την πατάτα ιδανική πηγή υδατανθράκων για προπονήσεις με βάρη. Μετά την προπόνηση με βάρη είναι ένα παράδειγμα συγκεκριμένων χρονικών περιόδων γνωστών ως το αναβολικό σας παράθυρο, όπου το σώμα σας είναι στο μέγιστο της ικανότητάς του να χειρίζεται υδατάνθρακες. Χρειάζεται υδατάνθρακες για να αναπληρώσει τα αποθέματα γλυκογόνου, αφού οι υδατάνθρακες είναι η προτιμώμενη πηγή ενέργειας του σώματός σας. Εάν το γλυκογόνο σας είναι πολύ χαμηλό για πάρα πολύ καιρό, το σώμα σας θα αρχίσει να καταβολίζεται ή να τρώει τους μυς ως πηγή καυσίμου. Ένας από τους κύριους στόχους για τον καλύτερο τρόπο για να αποκτήσετε ένα six pack και να χάσετε βάρος θα πρέπει να είναι η απόκτηση μυών. Αυτό αυξάνει το συνολικό μεταβολισμό και την καύση λίπους. Αυτά τα γεγονότα υποστηρίζουν περαιτέρω τη διατήρηση της πατάτας στη δίαιτα με τους κοιλιακούς έξι πακέτων.

Παρόλο που έδειξα ότι οι πατάτες μπορούν να διατηρηθούν στη διατροφή σας για κοιλιακούς και πραγματικά προσφέρουν αξία για την υγεία σας, επιτρέψτε μου να δηλώσω ότι πρέπει να καταναλώνονται με μέτρο. Μην μπερδεύετε το άρθρο να διαβάσετε ότι όσο περισσότερες πατάτες τρώτε τόσο περισσότερο βάρος θα χάσετε ή τόσο περισσότερους μυς θα κερδίσετε. Το άρθρο απλώς προτείνει ότι οι πατάτες μπορούν να παίξουν ρόλο ως υγιεινή πηγή υδατανθράκων σε μια υγιεινή διατροφή. Εξακολουθεί να είναι σημαντικό να γνωρίζετε τη σωστή ώρα για να τα φάτε, καθώς και τις υγιεινές μεθόδους προετοιμασίας, προτού τα συμπεριλάβετε στη δίαιτα έξι πακέτων κοιλιακών. Οι υδατάνθρακες μπορεί να είναι ένα δύσκολο μακρομόριο για να κυριαρχήσετε, αλλά μέσω της μάθησης και της πρακτικής, μπορείτε να καταναλώνετε πολλά από τα αγαπημένα σας τρόφιμα και να βλέπετε αποτελέσματα βελτίωσης της υγείας σας.

Μια άλλη σημαντική σημείωση που πρέπει να αναφέρουμε είναι ότι οι πατάτες είναι μέρος της βρώμικης δωδεκάδας. Αυτό σημαίνει ότι είναι από τις πιο ψεκασμένες καλλιέργειες στη γεωργία. Εάν γνωρίζετε τη σημασία της αγοράς βιολογικών ειδών διατροφής, αλλά πρέπει να εξετάσετε ποια είναι τα πιο σημαντικά για λόγους προϋπολογισμού, αυτά θα πρέπει να κάνουν τη λίστα σας ως υψηλή προτεραιότητα. Ωστόσο, οι γλυκοπατάτες τείνουν να περιλαμβάνονται στον κατάλογο των καθαρών καλλιεργειών.

Προσεγγίσεις Διατροφικών Γεγονότων για Μία Μεσαία Πατάτα Ρουσέ

Θερμίδες: 150

Υδατάνθρακες: 33,5

Λίπος: 0

Πρωτεΐνη: 4

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *