Ο φούρνος πίτσας Presto Pizzazz είναι το καλύτερο εργαλείο μαγειρικής από την εποχή της κατσαρόλας

Πρόσφατα ζητάω από την κόρη μου και την οικογένειά μου να μετακομίσουν μαζί μου. Προς χαρά μου είπαν ναι. Με αυτόν τον τρόπο αποκτώ πρόσβαση στα εγγόνια μου, δύο υπέροχα σκυλιά και ως μπόνους το Presto Pizzazz Pizza Oven της.

Δεν είχα δει ποτέ μια, καθώς τρώω πολύ λίγη πίτσα εκτός αν την μαγειρέψει κάποιος άλλος. Το πρώτο βράδυ ο εγγονός μου έφτιαξε μια-δυο πίτσες και κόλλησα. Όχι μόνο η παγωμένη πίτσα είχε γεύση σαν να βγαίνει, αλλά μου άρεσε η ιδέα του τι θα μπορούσα να μαγειρέψω με το φούρνο.

Τις επόμενες μέρες δοκίμασα αρκετές από τις συνταγές μου για ψήσιμο. Έπρεπε να κάνω ελάχιστη ή καθόλου προσαρμογή για να είναι το ίδιο, ή ακόμα καλύτερα, γευστικά όπως πριν. Σύντομα μαγείρευα γεμάτα δείπνα στο φούρνο Pizzazz. Εάν έχετε μία από αυτές τις καταπληκτικές συσκευές, δοκιμάστε αυτήν τη συνταγή.

Λωρίδες κοτόπουλου στη σχάρα

1 κιλό άψητες λωρίδες κοτόπουλου

1/4 φλιτζάνι παρθένο ελαιόλαδο

1 Τ Κυρία Ντας [flavor of your choice]

3 μεγάλες πατάτες [washed and cut in 6 wedges each]

2 λιαστές ντομάτες [sliced]

1/2 φλιτζάνι τυρί παρμεζάνα

6-8 φύλλα βασιλικού [opt]

Δεν χρειάζεται προθέρμανση αλλά μπορείτε να ψεκάσετε PAM στην επιφάνεια του φούρνου.

Χρησιμοποιώντας δύο πλαστικές σακούλες με φερμουάρ, μοιράστε το ελαιόλαδο σε αυτές. Στο πρώτο τοποθετήστε το κοτόπουλο σας. Κλείστε το με φερμουάρ, χρησιμοποιώντας τα χέρια σας, μετακινήστε το κοτόπουλο μέχρι να επικαλυφθεί ελαφρά κάθε κομμάτι. Ανοίξτε τη σακούλα και ρίξτε το Mrs Dash, κλείστε και επαναλάβετε μέχρι να καλυφθεί το κοτόπουλο με μπαχαρικά. Ενεργοποιήστε το φούρνο Pizzazz και αρχίστε να απλώνετε το κοτόπουλο σας.

Στην άλλη σακούλα τοποθετήστε τις σφήνες πατάτας σας και κάντε το ίδιο με το κοτόπουλο. Φροντίζοντας κάθε κομμάτι να είναι καλυμμένο με ελαιόλαδο. Τοποθετήστε τα γύρω από το φούρνο, με το δέρμα προς τα κάτω. Ίσως χρειαστεί λίγη προσοχή όταν τοποθετείτε το φαγητό στο φούρνο, πρέπει να διατηρείτε την επιφάνεια ισορροπημένη, για να εξασφαλίσετε ομοιόμορφο μαγείρεμα. Οι πατάτες και το κοτόπουλο θα ψηθούν περίπου στο ίδιο χρονικό όριο, 5-7 λεπτά ανάλογα με το πάχος τους. Δεν χρειάζεται να τα αναποδογυρίσετε καθώς ο φούρνος ζεσταίνεται και από τις δύο πλευρές.

Περίπου δύο λεπτά πριν γίνει το πρώτο φαγητό, μπορείτε να τοποθετήσετε τις ντομάτες στο φούρνο. Ίσως χρειαστεί να μετακινήσετε μερικά από τα άλλα αντικείμενα για να κάνετε χώρο. Αν δεν μπορείτε να βρείτε το χώρο για τις ντομάτες αυτή τη στιγμή, μπορείτε να τις βάλετε στο φούρνο αφού γίνουν οι πατάτες. Μπορεί επίσης να θέλετε να χρησιμοποιήσετε ένα κομμάτι αλουμινόχαρτο κάτω από τις φέτες ντομάτας σας εάν είναι ζουμερές, μπορεί να κάνει λίγο χάος στον πάγκο σας.

Τοποθετήστε μια φέτα ντομάτας με δύο φύλλα βασιλικού και μετά πασπαλίστε από πάνω το τυρί. Μόλις λιώσει το τυρί οι ντομάτες είναι έτοιμες να τις βάλουμε σε πιατέλα. Αυτό το γεύμα σερβίρει 4 αλλά μπορεί να προσαρμοστεί εύκολα.

Συνολικά, με την προετοιμασία και το χρόνο μαγειρέματος, το γεύμα μου πήρε περίπου 30 λεπτά.

Faylee

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *