Παράγοντες που επηρεάζουν το μαγείρεμα στις συνταγές για φούρνο μικροκυμάτων

ΠΑΡΑΓΟΝΤΕΣ ΠΟΥ ΕΠΗΡΕΑΖΟΥΝ ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

Αρκετοί παράγοντες που επηρεάζουν το χρόνο και τα αποτελέσματα στο συμβατικό μαγείρεμα είναι υπερβολικοί από την ταχύτητα των μικροκυμάτων.

Από το συμβατικό μαγείρεμα είστε εξοικειωμένοι με την ιδέα ότι περισσότερο φαγητό απαιτεί περισσότερο χρόνο.

Δύο φλιτζάνια νερό χρειάζονται περισσότερο χρόνο για να βράσουν από ένα.

Το μέγεθος του φαγητού είναι επίσης σημαντικό.

Κόψτε τις πατάτες, μαγειρέψτε πιο γρήγορα από τις ολόκληρες.

Αυτές οι διαφορές είναι πιο εμφανείς στο φούρνο μικροκυμάτων, αφού η ενέργεια διεισδύει και μετατρέπεται σε θερμότητα απευθείας στο φαγητό.

Γνωρίζοντας τι επηρεάζει την ταχύτητα και την ομοιομορφία του μαγειρέματος θα σας βοηθήσει να απολαύσετε όλα τα πλεονεκτήματα του φούρνου μικροκυμάτων.

Μέγεθος τεμαχίου: Τόσο στο συμβατικό όσο και στο φούρνο μικροκυμάτων, τα μικρά κομμάτια μαγειρεύονται πιο γρήγορα από τα μεγάλα. Τα κομμάτια που έχουν παρόμοιο μέγεθος και σχήμα μαγειρεύονται πιο ομοιόμορφα.

Θερμοκρασία εκκίνησης: Τα τρόφιμα που λαμβάνονται από το ψυγείο χρειάζονται περισσότερο χρόνο για να μαγειρευτούν από τα τρόφιμα σε θερμοκρασία δωματίου. Οι χρόνοι στις συνταγές μας βασίζονται στις θερμοκρασίες στις οποίες συνήθως αποθηκεύετε τα τρόφιμα.

Πυκνότητα Τροφίμων: Τόσο στο συμβατικό όσο και στο μαγείρεμα στο φούρνο μικροκυμάτων, τα πυκνά τρόφιμα, όπως η πατάτα, χρειάζονται περισσότερο χρόνο για να μαγειρευτούν ή να ζεσταθούν από τα ελαφριά, πορώδη τρόφιμα, όπως ένα κομμάτι κέικ, ψωμί ή ένα ρολό.

Ποσότητα Τροφίμων: Και στα δύο είδη μαγειρέματος, οι μικρές ποσότητες συνήθως χρειάζονται λιγότερο χρόνο από τις μεγάλες. Αυτό είναι πιο εμφανές στο μαγείρεμα στο φούρνο μικροκυμάτων, όπου ο χρόνος σχετίζεται άμεσα με τον αριθμό των μερίδων. Σχήμα Τροφίμων: Και στα δύο είδη μαγειρέματος, οι λεπτές περιοχές ψήνονται πιο γρήγορα από τις χοντρές. Αυτό μπορεί να ελεγχθεί σε μικροκύματα τοποθετώντας χοντρά κομμάτια στην εξωτερική άκρη με λεπτά κομμάτια στο κέντρο.

Ύψος στο φούρνο: Και στους δύο τύπους μαγειρέματος, οι περιοχές που βρίσκονται πιο κοντά στην πηγή θερμότητας ή ενέργειας μαγειρεύονται πιο γρήγορα. Για ακόμη και φούρνο μικροκυμάτων, αναποδογυρίστε ή προστατέψτε τα ευάλωτα τρόφιμα που είναι μεγαλύτερα από 5 ίντσες.

Βρασμός: Τα μικροκύματα υπερβαίνουν το βράσιμο σε τροφές με βάση το γάλα. Ένας αισθητήρας θερμοκρασίας σβήνει τον φούρνο πριν βράσουν τα τρόφιμα. Χρησιμοποιήστε μια ρύθμιση χαμηλότερης ισχύος και παρακολουθήστε προσεκτικά όταν δεν χρησιμοποιείτε ανιχνευτή. Τρυπήστε τρόφιμα για να απελευθερώσετε την πίεση: Ο ατμός δημιουργεί πίεση σε τρόφιμα που καλύπτονται σφιχτά από ένα δέρμα ή μεμβράνη. Τρυπήστε πατάτες (όπως συνηθίζετε), κρόκους αυγών και συκωτάκια κοτόπουλου για να μην σκάσουν.

Στρογγυλά σχήματα: Επειδή τα μικροκύματα διεισδύουν στα τρόφιμα σε περίπου 1 -in. από πάνω, κάτω και στα πλάγια, τα στρογγυλά σχήματα και τα δαχτυλίδια μαγειρεύονται πιο ομοιόμορφα. Οι γωνίες λαμβάνουν περισσότερη ενέργεια και μπορεί να παραβράσουν. Αυτό μπορεί επίσης να συμβεί συμβατικά

Θάψτε ευάλωτα τρόφιμα: Τρόφιμα που προσελκύουν ενέργεια μικροκυμάτων, όπως το τυρί ή το κρέας, θα πρέπει, όποτε είναι δυνατόν, να θάβονται σε σάλτσα ή άλλα συστατικά. Στο συμβατικό ψήσιμο ή στο ψήσιμο σε κατσαρόλα, το κρέας που δεν καλύπτεται με υγρό στεγνώνει.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *