Πώς να φτιάξετε χρωματιστές τηγανιτές πατάτες

Όλοι λατρεύουν τις τηγανιτές πατάτες. Ωστόσο, είναι τα παιδιά, που ενθουσιάζονται να τρώνε τηγανιτές πατάτες όλη μέρα. Ωστόσο, οι τηγανητές πατάτες που κυκλοφορούν σε καταστήματα γρήγορου φαγητού δεν είναι πολύ υγιεινές, καθώς περιέχουν πολλά ακόρεστα λιπαρά και νάτριο. Έτσι, είναι καλύτερο να φτιάχνετε πατάτες σαν το σπίτι. Ωστόσο, τότε μπορεί να αντιμετωπίσετε ένα άλλο πρόβλημα με τα παιδιά σας να παραπονιούνται ότι αυτές οι πατάτες δεν είναι τόσο νόστιμες όσο αυτές που διατίθενται στο τοπικό κατάστημα γρήγορου φαγητού. Μπορείτε να κάνετε τα παιδιά σας να τρώνε τις υγιεινές πατάτες με το να είστε λίγο δημιουργικοί.

Το να φτιάξεις χρωματιστές τηγανιτές πατάτες δεν είναι και τόσο δύσκολο, καθώς οι περισσότεροι έχουν όλα τα απαραίτητα υλικά στο σπίτι. Επίσης, αυτό το πιάτο είναι εξαιρετικό για ένα παιδικό πάρτι, όταν το μόνο που θέλουν να κάνουν τα παιδιά είναι να γευματίσουν με πρόχειρο φαγητό.

Πλένουμε έξι πατάτες και τις στεγνώνουμε καλά χρησιμοποιώντας μια πετσέτα κουζίνας. Καθαρίζουμε τις πατάτες και τις κόβουμε σε μπαστουνάκια 1/2 ίντσας. Αυτό το πλάτος εξασφαλίζει ότι οι πατάτες μαγειρεύονται πιο γρήγορα.

Στύψτε φρέσκα λεμόνια για να πάρετε περίπου μισό φλιτζάνι φρέσκο ​​χυμό λεμονιού. Προσθέστε τη χρωστική τροφίμων της επιλογής σας στο χυμό λεμονιού. Περίπου 2 κουταλιές της σούπας από το χρώμα θα πρέπει να είναι αρκετές. Ανακατεύουμε καλά το χυμό λεμονιού για να διαλυθεί τελείως ο χρωματισμός.

Μεταφέρετε το χρωματιστό χυμό λεμονιού σε ένα μεγάλο δοχείο και τοποθετήστε τις κομμένες φέτες πατάτας σε αυτό. Τοποθετήστε τις φέτες σε μια στρώση και φροντίστε να καλυφθούν όλες με το χυμό λεμονιού. Αφήστε τις πατάτες να σταθούν για περίπου τρεις ώρες. Στη συνέχεια, τοποθετήστε τις φέτες σε χαρτί κουζίνας για να στεγνώσουν. Ενώ ετοιμάζετε τις πατάτες, προθερμαίνετε το φούρνο στους 450 βαθμούς Φαρενάιτ περίπου.

Θα ψήσετε τις τηγανιτές πατάτες για να δώσετε στα παιδιά σας μια πιο υγιεινή απόλαυση. Τώρα ετοιμάστε το ταψί ψεκάζοντας με λίγο αντικολλητικό σπρέι. Ελέγξτε αν οι χρωματιστές φέτες πατάτας είναι στεγνές. Ρίξτε τις αποξηραμένες φέτες πατάτας σε λίγο ελαιόλαδο και προσθέστε αλάτι για γεύση.

Τοποθετήστε μια στρώση από τις φέτες στο ταψί. Μην τοποθετείτε δεύτερη στρώση, γιατί η κάτω δεν θα ψηθεί. Τοποθετούμε το ταψί στον προθερμασμένο φούρνο για περίπου 30 λεπτά. Φροντίστε να αναποδογυρίσετε τις πατάτες μετά από 15 λεπτά για να βεβαιωθείτε ότι θα ψηθεί και η άλλη πλευρά. Αφήστε τις πατάτες να κρυώσουν λίγο πριν τις σερβίρετε.

Σερβίρετε τις χρωματιστές τηγανιτές πατάτες στα παιδιά σας και δείτε τα να φαίνονται έκπληκτα και χαρούμενα. Μπορείτε να είστε σίγουροι ότι αφού φτιάξετε αυτό το πιάτο, τα παιδιά σας θα σας ζητούν πάντα αυτές τις τηγανιτές πατάτες στο σπίτι συνεχώς. και πιθανότατα δεν θα σας πειράζει αν τα παιδιά σας διασκέδασαν.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *