Συνταγές για μια δίαιτα αποτοξίνωσης και ο ρυθμός οξείδωσής σας

Η γνώση του ρυθμού οξείδωσης είναι μια κρίσιμη πληροφορία για την υγεία σας. Ο ρυθμός οξείδωσής σας με απλά λόγια είναι πόσο γρήγορα καίτε τα τρόφιμα; Μερικοί άνθρωποι καίνε το φαγητό αργά ενώ άλλοι καίνε γρήγορα. Σε κάθε περίπτωση, η γνώση αυτής της κρίσιμης πληροφορίας, έχει τεράστια επίδραση στο να σας ταιριάζει με τις σωστές συνταγές για δίαιτα αποτοξίνωσης και την υγεία σας.

Ένα άτομο που καίει τα τρόφιμα γρήγορα ονομάζεται γρήγορο οξειδωτικό και ένα άτομο που καίει φαγητό αργά ονομάζεται αργό οξειδωτικό. Ένα γρήγορο οξειδωτικό χρειάζεται πιο αργή τροφή, όπως μια δίαιτα με περισσότερα υψηλής ποιότητας καλά λιπαρά και λάδια. Το φαγητό αργής καύσης ταιριάζει καλά με το γρήγορο οξειδωτικό, καθώς αυτό το άτομο θα διατηρήσει την ενέργεια.

Αντίθετα, το αργό οξειδωτικό μπορεί να έχει μια δίαιτα με περισσότερα τρόφιμα που καίγονται γρήγορα, όπως προϊόντα δημητριακών, αλλά λιγότερο από λίπος και λάδι υψηλής ποιότητας. Υπάρχει λοιπόν μια τεράστια διάκριση μεταξύ των δύο ως προς τις μεταβολικές τους ανάγκες.

Εάν η διατροφή σας δεν ταιριάζει με τον ρυθμό οξείδωσής σας, δεν παίρνετε την κατάλληλη τροφή για την ταχύτητα με την οποία το σώμα σας καίει τα τρόφιμα. Αυτό το στοιχείο που ταιριάζει στη σωστή διατροφή είναι ένα από τα κύρια κλειδιά για την καλή υγεία.

Τώρα που ξέρετε ότι ο ρυθμός οξείδωσής σας είναι κρίσιμος, πώς μπορείτε να μάθετε το ρυθμό οξείδωσής σας;

Το κλειδί είναι τα μαλλιά σας, αν και τα μαλλιά σας είναι νεκρά, είναι ένας χώρος αποθήκευσης για όλα τα μακροορυκτά, τα ιχνοστοιχεία και τα τοξικά μέταλλα σας. Καθώς τα μαλλιά μεγαλώνουν, αυτά τα μέταλλα και οι τοξίνες εναποτίθενται στα μαλλιά σε μια περίοδο 3 έως 4 μηνών. Μέσω μιας δοκιμής ορυκτών μαλλιών και με την τεχνογνωσία ενός εργαστηρίου που εξετάζει σωστά τα μαλλιά σας, μπορείτε να προσδιορίσετε το ρυθμό οξείδωσής σας. Μόλις γίνει γνωστή αυτή η ζωτική πληροφορία, μπορείτε να προσδιορίσετε την ακριβή διατροφή σας για εσάς και μόνο για εσάς. (Βλ. Εργαστήριο Αναλυτικής Έρευνας)

Δεν υπάρχει άλλη δουλειά για εικασίες! Και για τους ανθρώπους που είχαν τη διαίσθηση ότι όλα τα τρόφιμα δεν επηρεάζουν όλους το ίδιο, μπράβο είχες δίκιο και οι δύο ρυθμοί οξείδωσης είναι ο λόγος. Ένα παράδειγμα θα ήταν εάν είστε ένας γρήγορος οξειδωτικός παράγοντας από πολλά δημητριακά και τα φρούτα δεν είναι μια εξαιρετική επιλογή επειδή οι σπόροι και τα φρούτα καίγονται πολύ γρήγορα και για γρήγορη οξείδωση δεν είναι δυνατή η παρατεταμένη ενέργεια. Το γρήγορο οξειδωτικό θα είναι πάντα πεινασμένο όχι πολύ καιρό μετά το φαγητό. Ξέρω ότι υπάρχουν αυτοί που λένε ότι είμαι εγώ, πεινάω μια ώρα μετά το φαγητό και ο λόγος είναι μια λανθασμένη διατροφή.

Τώρα, σε αντίθεση, εάν το γρήγορο οξειδωτικό τρώει τροφή βραδείας καύσης, όπως αυγά, ελαιόλαδο, βούτυρο ή μερικούς ξηρούς καρπούς (για παράδειγμα), τότε θα συμβεί παρατεταμένη ενέργεια και η ανάγκη για κατανάλωση θα επιβραδυνθεί. Τα αργά οξειδωτικά έχουν το αντίστροφο αποτέλεσμα, χρειάζονται και μπορούν να τρώνε τροφή που καίγεται πιο γρήγορα, η οποία θα διατηρήσει τα επίπεδα ενέργειάς τους.

Για να το απλοποιήσουμε, υπάρχουν μερικοί άνθρωποι που είναι σαν ένα αυτοκίνητο που τρέχει με ταχύτητα σε έναν αυτοκινητόδρομο που καίει πολύ γρήγορα καύσιμα. (γρήγορο οξειδωτικό) Και το άλλο είναι το αυτοκίνητο που οδηγεί αργά σε έναν παράδρομο. (αργοί οξειδωτικοί παράγοντες)

Αν πάμε την αναλογία ένα βήμα παραπέρα, είναι σαν ένα αυτοκίνητο που χρειάζεται αμόλυβδη αέριο αλλά βάζετε λίγο καύσιμο ντίζελ αναμεμειγμένο με αμόλυβδη αέριο. Είναι λάθος καύσιμο! Θα λειτουργήσει αλλά όχι στα καλύτερά του και με την πάροδο του χρόνου θα χρειαστούν επισκευές.

Τώρα που έχει εξηγηθεί η έννοια της οξείδωσης και της διατροφής σας, ας μιλήσουμε για δίαιτα αποτοξίνωσης. Η λέξη «δίαιτα αποτοξίνωσης» κυκλοφορεί συχνά, αλλά αν δεν γνωρίζετε τον ρυθμό οξείδωσης σας, μπορεί να τρώτε λάθος τροφή ή λάθος τροφή πολλές φορές. Οι δίαιτες αποτοξίνωσης πρέπει να ταιριάζουν με τον ρυθμό οξείδωσης ενός ατόμου.

Σε αυτό το άρθρο σας παρουσιάζω ένα δείγμα προγράμματος γευμάτων τόσο για αργά όσο και για γρήγορα οξειδωτικά.

Συνταγές για δίαιτα αποτοξίνωσης:

Πρωινό για αργό οξειδωτικό:

2 αυγά με ομελέτα σπανάκι, σε 1 κουταλάκι του γλυκού ελαιόλαδο ή βούτυρο

1 φέτα ψωμί Ιεζεκιήλ σκέτο

1/4 φλιτζάνι βατόμουρα

Πρωινό για γρήγορο οξειδωτικό:

2 αυγά με ομελέτα σπανάκι, σε 3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο ή βούτυρο

2 links βιολογικό λουκάνικο γαλοπούλας

1 κοτσάνι σέλινου με βούτυρο αμυγδάλου

Σε αυτό το παράδειγμα, το πρωινό με αργό οξειδωτικό έχει πολύ λιγότερα λιπαρά και λάδι στο γεύμα τους και επιτρέπεται να έχει ένα προϊόν δημητριακών υψηλής ποιότητας καθώς και μια μικρή ποσότητα φρούτων. Το αργό οξειδωτικό θα κάψει αυτή την τροφή αργά και θα διατηρήσει την ενέργεια όλο το πρωί.

Αντίθετα, το γρήγορο οξειδωτικό χρειάζεται περισσότερο ελαιόλαδο ή βούτυρο στη διατροφή και περισσότερο λίπος και λάδι στο αμύγδαλο

βούτυρο και λουκάνικο γαλοπούλας. Αυτός ο συνδυασμός τροφής θα καεί αργά για το γρήγορο οξειδωτικό και θα κρατήσει αυτό το άτομο με σταθερή ενέργεια όλο το πρωί.

Μεσημεριανό για το αργό οξειδωτικό:

4 ουγκιές ψητό στήθος κοτόπουλου, πολύ ελαφρύ βούτυρο και σκόρδο

1 φλιτζάνι καρότα στον ατμό με 1 κουταλάκι του γλυκού βούτυρο και θαλασσινό αλάτι

1/2 φλιτζάνι καστανό ρύζι

Μεσημεριανό για το Fast oxidizer:

4 ουγκιές ψητά μπούτια κοτόπουλου, φτιαγμένα με μέτρια ποσότητα βουτύρου και σκόρδου

1 φλιτζάνι καρότα στον ατμό με 3 κουταλιές της σούπας βούτυρο και θαλασσινό αλάτι

πεκάν 6-8

Σε αυτό το παράδειγμα πάλι μπορείτε να δείτε ότι το αργό οξειδωτικό έχει πολύ λιγότερο λίπος και λάδι από το γρήγορο οξειδωτικό.

Και τα δύο έχουν πρωτεΐνη και λαχανικά. Αργό έχει ο κόκκος (καστανό ρύζι) το γρήγορο έχει περισσότερο λίπος και λάδι.

(Κοτόπουλο σκούρο κρέας, βούτυρο και πεκάν) Το The slow έχει το στήθος κοτόπουλου πολύ λιγότερο λίπος.

Δείπνο για το αργό οξειδωτικό:

4 ουγκιές καλκάνι ψημένο με σκόρδο και πιτσιλιά λεμονιού

Σέσβυρα με κράνμπερι, μικρή ποσότητα ελαιόλαδου

Γλυκοπατάτα σκέτη

Δείπνο για γρήγορο οξειδωτικό:

4 ουγκιές Καλκάνι με βούτυρο και σκόρδο

Σέσβυρα με αμύγδαλα και βούτυρο και ελαιόλαδο

Γλυκοπατάτα με 3 κουταλιές της σούπας βούτυρο

Και πάλι βλέπουμε ότι το αργό οξειδωτικό μπορεί να έχει χυλό με λεμόνι και το αργό μπορεί να έχει τα κράνμπερι και την απλή γλυκοπατάτα. Το νηστίσιμο έχει το λάχανο με βούτυρο που έχει περισσότερο λίπος και επίσης το γρήγορο έχει περισσότερο βούτυρο στη γλυκοπατάτα και λίπος στα αμύγδαλα.

Αυτές οι συνταγές είναι παραδείγματα της διάκρισης μεταξύ των ρυθμών οξείδωσης αργών και γρήγορων ατόμων. Χωρίς να γνωρίζετε την ταχύτητα που το σώμα σας καίει τα τρόφιμα, όλες οι δίαιτες αποτοξίνωσης στον κόσμο θα έχουν ελάχιστη ή καθόλου θετική επίδραση και ακόμη και μπορεί να είναι επιβλαβείς.

Για παράδειγμα, η δημοφιλής δίαιτα αποτοξίνωσης με λεμόνι δεν είναι καλή επιλογή για γρήγορα οξειδωτικά, καθώς ο ρυθμός οξείδωσής τους απαιτεί πιο αργή καύση τροφής. Το λεμόνι είναι φρούτο και επομένως καίγεται πολύ γρήγορα και αυτού του είδους το σχήμα αποτοξίνωσης πρέπει να αποφεύγεται.

Η αντιστοίχιση του σώματός σας με τη σωστή δίαιτα αποτοξίνωσης καθώς και η αντιστοίχιση του σώματός σας με τα σωστά συμπληρώματα και οι αλλαγές στον τρόπο ζωής είναι πολύ πιο υγιεινά μακροπρόθεσμα από τις μοντέρνες δίαιτες ή τα μοντέρνα υγρά ροφήματα με μούρα. Όχι μόνο θα κάνετε αποτοξίνωση σωστά και με ασφάλεια η σωστή διατροφή σας θα έχει εξαιρετικά αποτελέσματα στην απώλεια βάρους και στην αύξηση βάρους. Είναι πολύ απλό, ξέρετε το ρυθμό οξείδωσής σας!

Θα ήθελα να αναφέρω γρήγορα ότι κατά κανόνα αποφεύγετε τροφές που έχουν προστεθεί ή αφαιρεθεί κάτι. Τα καλύτερα ποιοτικά τρόφιμα είναι αυτά που είναι σε φυσική κατάσταση όπως τα έτρωγε η προγιαγιά σας.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *