Συνταγή νιγηριανής σαλάτας – Πώς να φτιάξετε τη δική σας

Η νιγηριανή σαλάτα είναι μια ειδική συνταγή σαλάτας που προέρχεται από τη Νιγηρία. Είναι τόσο μοναδική συνταγή σαλάτας που ακόμα κι αν μείνει ένα συστατικό, χάνει την ιδιαίτερη γεύση του. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο οι Νιγηριανοί σε όλο τον κόσμο αναζητούν πάντα αυτή τη συνταγή σαλάτας στην προσπάθεια να πάρουν την ακριβή γεύση και τον πλούτο της νιγηριανής σαλάτας. Οι ξένοι που είχαν την τύχη να δοκιμάσουν αυτή τη σαλάτα ζητούν και τη συνταγή αμέσως μετά τη δοκιμή.

Η νιγηριανή σαλάτα είναι τόσο χορταστική που μπορεί να καταναλωθεί ως γεύμα μόνη της ή ως συνοδευτικό με τις διάφορες συνταγές ρυζιού της Νιγηρίας – το ρύζι Jollof, το τηγανητό ρύζι Νιγηρίας, το ρύζι καρύδας Νιγηρίας, το νιγηριανό λευκό ρύζι και το στιφάδο ντομάτας για να αναφέρουμε μερικά. Μπορεί επίσης να καταναλωθεί με το Νιγηριανό Moi Moi. Για να φτιάξετε τη νιγηριανή σαλάτα με τη μοναδική γεύση σαλάτας, απλά πρέπει να ακολουθήσετε κατά γράμμα τα βήματα που περιγράφονται παρακάτω.

Οι ποσότητες των συστατικών που αναφέρονται είναι αυτές που θα δώσουν μια χαρακτηριστική γεύση της νιγηριανής σαλάτας. Η αναλογία των ποσοτήτων μπορεί να μειωθεί στο μισό ή να διπλασιαστεί και να επιτευχθεί η ίδια γεύση.

Συστατικά:

 • 1 μέτριο ματσάκι μαρούλι
 • 5 καρότα μεσαίου μεγέθους
 • 4 μικρά κομμάτια ιρλανδικής πατάτας
 • 2 μέτρια κομμάτια αγγουριού
 • 3 μέτρια αυγά
 • 1 415 γραμμάρια κονσέρβας φασόλια φούρνου σε σάλτσα ντομάτας
 • 200 γραμμάρια γλυκό καλαμπόκι
 • 5 κομμάτια Plum Tomatoes
 • Σάλτσα σαλάτας – Η κρέμα σαλάτας Heinz λειτουργεί καλύτερα με αυτή τη συνταγή σαλάτας. Ένα κοντινό υποκατάστατο είναι η κρέμα σαλάτας Heinz Caeser. Η μαγιονέζα μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως τελευταία λύση, αλλά πρέπει να αραιωθεί με φυτικό λάδι, καθώς είναι πολύ πηχτή για τη συνταγή της νιγηριανής σαλάτας.

Πριν ετοιμάσετε τη νιγηριανή σαλάτα:

Πλένουμε και μαγειρεύουμε τις ιρλανδικές πατάτες μέχρι να γίνουν. Τα αυγά πρέπει επίσης να είναι βραστά. Για να εξοικονομήσετε χρόνο, οι ιρλανδικές πατάτες και τα αυγά μπορούν να μαγειρευτούν στην ίδια κατσαρόλα καθώς χρειάζονται σχεδόν ίσο χρόνο για να γίνουν.

 1. Όλα τα λαχανικά πρέπει να πλυθούν.
 2. Κόβουμε το μαρούλι σε λεπτές φέτες.
 3. Ξύστε και ψιλοκόψτε τα καρότα χρησιμοποιώντας έναν τρίφτη.
 4. Καθαρίζουμε και κόβουμε τις βρασμένες πατάτες σε μεγάλους κύβους.
 5. Ξεφλουδίστε, αφαιρέστε τους σπόρους και κόψτε το αγγούρι όπως φαίνεται. Αν θέλετε περισσότερο πράσινο χρώμα στη σαλάτα σας, μπορείτε να ξεφλουδίσετε το αγγούρι σε ρίγες.
 6. Αφαιρούμε τους σπόρους από τα δαμάσκηνα ντοματίνια και τα κόβουμε σε μικρούς κύβους.
 7. Τοποθετήστε όλα τα κομμένα λαχανικά σε ξεχωριστά δοχεία.
 8. Ανοίγουμε το γλυκό καλαμπόκι και στραγγίζουμε το νερό συντήρησης. Ξεπλύνετε τους σπόρους και αφήστε στην άκρη. Ανοίγουμε επίσης τη φόρμα με τα φασόλια και τα αφήνουμε στην άκρη.
 9. Αφαιρούμε τα τσόφλια από τα βραστά αυγά, τα κόβουμε σε φέτες με έναν αυγοκόπτη και τα αφήνουμε στην άκρη.

Ακολουθήστε αυτά τα βήματα κατά την προετοιμασία της νιγηριανής σαλάτας

 1. Με εξαίρεση το αυγό, αρχίστε να βάζετε τα υλικά της σαλάτας σε μικρές παρτίδες σε μια μεγάλη σαλατιέρα. Μπορείτε να ξεκινήσετε με το μαρούλι, μετά τις ντομάτες, μετά τις πατάτες, το γλυκό καλαμπόκι, τα φασόλια φούρνου, το αγγούρι, τα καρότα και μετά στο μαρούλι. Επαναλάβετε τη διαδικασία μέχρι να εξαντληθούν όλα τα υλικά. Αυτή η μέθοδος παρασκευής της νιγηριανής σαλάτας βοηθά τον χυμό από κάθε ένα από τα συστατικά να εισχωρήσει σε άλλα.
 2. Τώρα, τοποθετήστε τα κομμένα αυγά στη σαλάτα, καλύπτοντας την κορυφή.
 3. Σκεπάζουμε το μπολ και το βάζουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον μία ώρα. Αυτό γίνεται για να δοθεί χρόνος σε όλα τα συστατικά της νιγηριανής σαλάτας να αναμειχθούν μεταξύ τους. Επιπλέον, η νιγηριανή σαλάτα σερβίρεται καλύτερα παγωμένη.
 4. Σερβίρετε με ένα ντρέσινγκ σαλάτας της επιλογής σας, αλλά όπως αναφέρθηκε προηγουμένως, η κλασική κρέμα σαλάτας Heinz ταιριάζει καλύτερα με τη νιγηριανή σαλάτα.

Σημειώσεις και Συμβουλές.

Αν προτιμάτε τη δική σας τραγανή σαλάτα, μπορείτε να αντικαταστήσετε το μαρούλι με λάχανο. Αντί να βγάλετε εντελώς το μαρούλι, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τα δύο καθώς το μαρούλι προσθέτει ένα πράσινο χρώμα στη σαλάτα. Εξάλλου, αυτές οι συνταγές δεν αφορούν μόνο τη γεύση αλλά και το χρώμα.

Τα παραπάνω είναι τα ελάχιστα συστατικά για την παρασκευή μιας νιγηριανής σαλάτας. Περισσότερα συστατικά όπως βραστά μακαρόνια, κορν μοσχάρι, πράσινη πιπεριά, αρακάς κ.λπ. μπορούν να προστεθούν στη νιγηριανή σαλάτα για ποικίλη γεύση.

Η νιγηριανή σαλάτα θα είναι καλή για 24 ώρες αν δεν προστεθεί σάλτσα σαλάτας σε αυτήν.

Εάν μπορείτε να αγοράσετε ένα baby αγγούρι, μπορεί να μην είναι απαραίτητο να αφαιρέσετε τους σπόρους.

Απολαμβάνω!

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *