Συνταγή Panini

Ένα πανίνι μπορεί να είναι σχεδόν οτιδήποτε μπορεί να γεμιστεί ανάμεσα σε ciabatta ή άλλο είδος ψωμιού κομμένο οριζόντια – αλλαντικά όπως σαλάμι ή ζαμπόν, τυρί και άλλα τέτοια υλικά – και, αν προτιμάτε, σερβίρεται ζεστό αφού ζεσταθεί σε πιεστήριο panini. Ακολουθούν μερικές οδηγίες για όσους αναζητούν μια καλή συνταγή για panini.

1.Πηγαίνετε με τα υλικά και τον συνδυασμό που σας αρέσει και προτιμάτε. Διατηρήστε ανοιχτό μυαλό και είστε εφευρετικοί – αντικαταστήστε τα συστατικά που λείπουν όπως θέλετε. Κάντε το όσο απλό ή περίτεχνο θέλετε. Ποιος ξέρει, ίσως καταφέρεις να βρεις μια νικητήρια συνταγή.

2. Τούτου λεχθέντος, προσέξτε να μην χρησιμοποιείτε συστατικά που είναι πολύ υγρά ή υγρά ή τουλάχιστον προσπαθήστε να μην χρησιμοποιήσετε πάρα πολλά από αυτά τα συστατικά. Το κορεσμένο ψωμί δεν τρώγεται ούτε διασκεδαστικό ούτε εύκολο. Και η τοποθέτηση υγρών συστατικών σε μια πρέσα panini μπορεί να οδηγήσει σε προβλήματα.

3.Πηγαίνετε για αναλογίες που λειτουργούν επίσης. Και πάλι, αν ψήνετε το panino σας στη σχάρα, εάν είναι γεμάτο, μπορεί να έχετε προβλήματα με αυτό αργότερα.

Εδώ είναι μια καλή απλή συνταγή για ζεστό panini. Μπορεί να σερβιριστεί και κρύο, αλλά ο συνδυασμός λιωμένου τυριού, ζεστού μοσχαριού και τραγανού ψωμιού το κάνει πολύ πιο ακαταμάχητο.

•4 φέτες ψωμί ολικής αλέσεως

•2 φέτες ψητό μοσχάρι μέτριου πάχους

•2 φέτες τυρί μοτσαρέλα

•2 φέτες τυρί Γκούντα

•Μουστάρδα Ντιζόν

•Μαγιονέζα

•Ελαιόλαδο για βούρτσισμα

Προθερμαίνουμε την πρέσα panini σε μέτρια φωτιά. Τοποθετήστε τις φέτες του ψωμιού επίπεδες σε ένα πιάτο. Αλείψτε τις εσωτερικές επιφάνειες των φετών με μαγιονέζα. Στρώνουμε τις φέτες γκούντα στα κάτω μισά των σάντουιτς. Ρίχνουμε από πάνω φέτες ροστ μοσχάρι, αλείφουμε με μουστάρδα Ντιζόν. Ολοκληρώστε με φέτες τυριού μοτσαρέλα και σάντουιτς. Αλείφουμε ελαφρά εξωτερικά με ελαιόλαδο. Πιέζετε και ψήνετε στο πιεστήριο πανίνι για 5-7 λεπτά ή μέχρι να λιώσει το τυρί και να ψηθεί το ψωμί. Σερβίρετε αμέσως. Φτιάχνει δύο πανίνι.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *