6 τροφές που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να φτιάξετε νόστιμες παιδικές τροφές

Εάν κάνετε μωρό, σίγουρα περιμένετε να αυξηθούν τα έξοδά σας. Ανάμεσα στην αγορά πάνας, παιδικής τροφής, ρουχισμού και ίσως να κανονίσετε την επί πληρωμή παιδική φροντίδα εάν χρειαστεί να εργαστείτε, πιθανότατα θα αναρωτηθείτε αν υπάρχει τρόπος να μεγαλώσετε ένα μικρό πιο οικονομικά. Υπάρχουν γονείς που καταβάλλουν λίγη επιπλέον προσπάθεια για να εξοικονομήσουν χρήματα – χρησιμοποιώντας υφασμάτινες πάνες αντί για μίας χρήσης, θηλάζουν αντί να αγοράζουν φόρμουλα, ακόμη και φτιάχνουν τη δική τους παιδική τροφή. Ναι, είναι απολύτως εφικτό.

Κοιτάξτε γύρω από το αγαπημένο σας πολυκατάστημα ή μπουτίκ κουζίνας και θα βρείτε αυτό το ειδικό gadget που μεταποιεί τα φρούτα και τα λαχανικά σε τροφή κατάλληλη για νέους που τρώνε έχουν προσιτό κόστος. Αγοράζοντας έναν ειδικό επεξεργαστή και επαναχρησιμοποιούμενα βάζα, όχι μόνο εξοικονομείτε μακροπρόθεσμα όταν το παιδί σας αρχίζει να παίρνει στερεά, αλλά εργάζεστε λίγο για να μειώσετε το αποτύπωμα άνθρακα. Θα αγοράσετε λιγότερα βάζα και δοχεία για να πετάξετε, και επειδή τα τρόφιμα που φτιάχνετε μπορούν να καταψυχθούν ή να αποθηκευτούν για εβδομάδες (ανάλογα με το σύστημα που αγοράζετε), μπορείτε να έχετε μια καλή προμήθεια.

Όσο για το ποια είδη τροφών είναι καλύτερα για την πρώτη στερεά δίαιτα του μωρού, υπάρχει μια ποικιλία φρούτων και λαχανικών που λειτουργούν καλύτερα με ένα αναπτυσσόμενο πεπτικό σύστημα. Εάν σκέφτεστε να φτιάξετε τη δική σας παιδική τροφή, δείτε μερικές καλές τροφές για χρήση.

Αχλάδια: Τα αχλάδια δεν είναι μόνο γλυκά και γευστικά, αλλά είναι μια εξαιρετική τροφή για ένα μωρό που αισθάνεται λίγο φραγμένο ή αντιμετωπίζει προβλήματα με την κοιλιά. Υψηλά σε βιταμίνη C, τα αχλάδια είναι μια εξαιρετική πρώτη τροφή που πρέπει να γνωρίσετε στο μικρό σας.

Φασολάκια: Είναι καλό να ξεκινήσετε τα παιδιά σας με πράσινα λαχανικά νωρίς, ώστε να συνεχίσουν τις καλές διατροφικές συνήθειες καθώς μεγαλώνουν. Τα πράσινα φασόλια είναι πρακτικά βασικό στοιχείο όσον αφορά τις παιδικές τροφές και τις τροφές από πρώτο χέρι. Είναι μαλακά και απλά στον πουρέ, καθώς είναι πλούσια σε βιταμίνη Κ.

Γλυκοπατάτες: Κρεμώδεις και νόστιμες όταν πολτοποιούνται, οι γλυκοπατάτες δεν χρειάζονται όλο το βούτυρο και τα εξαρτήματα που μπορεί να χρειάζονται οι κανονικές πατάτες. Οι γλυκοπατάτες περιέχουν κάλιο, ασβέστιο και φυλλικό οξύ και αποτελούν μια νόστιμη προσθήκη στο μεσημεριανό γεύμα του μωρού.

Καρότα: Παρόμοια με τις γλυκοπατάτες στο ότι μοιράζονται το ίδιο χρώμα και τον ίδιο πλούτο σε βήτα καροτίνη, τα καρότα αναδίδουν μια γλυκύτητα όταν μαγειρεύονται και είναι ένα δημοφιλές αρχικό φαγητό για τα μωρά.

Αρακάς: Ναι, πολλοί ενήλικες μπορεί να δυσκολεύονται να απολαύσουν τον αρακά, αλλά δεν μπορείτε να αρνηθείτε ότι είναι ένα πολύ υγιεινό φαγητό και εύκολο να το φτιάξετε για νεαρούς που τρώνε.

Κοτόπουλο: Τα κρέατα είναι συνήθως μια τροφή στο τελευταίο στάδιο για τα μωρά. Καθώς το παιδί σας πλησιάζει τον πρώτο χρόνο, ίσως θέλετε να εντάξετε λίγο πολτοποιημένο κοτόπουλο στη διατροφή του. Το χτένισμα μιας μικρής ποσότητας κοτόπουλου με ένα πράσινο λαχανικό μπορεί επίσης να κάνει το φαγητό πιο εύγευστο.

Μπορείτε να εξοικονομήσετε λίγα χρήματα φτιάχνοντας τη δική σας παιδική τροφή, ακόμα και να διασκεδάσετε κάνοντας το. Η αγάπη που συνεπάγεται η δημιουργία ενός γεύματος για το παιδί σας δημιουργεί επίσης μια υπέροχη εμπειρία δέσιμου.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *